April 2010

Nieuwsbrief April 2010

Golfen in Cambodja en Vietnam

Cambodja

Een reis naar Thailand maakt buurlanden als Cambodja en Vietnam ineens makkelijker bereikbaar. De golfliefhebber zal zich afvragen of daar ook kan worden gegolfd.
Het antwoord is verrassend; ja! Hoewel menigeen bij Cambodja denkt aan de verschrikkingen uit de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw welke daar plaatsvonden, heeft Cambodja anno 2010 veel te bieden. Het zal duidelijk zijn dat golf slechts door de ‘happy few’ wordt beoefend en ook bij de toenemende aantallen toeristen is het klaarblijkelijk nog niet bekend dat er ook golf gespeeld kan worden.

Bij de hoofdstad Pnom Phenh liggen 2 golfbanen die zeer weinig worden aangedaan; wellicht dat de bereikbaarheid hiervan een van de oorzaken is.

Daarentegen is Siem Reap een uitstekende keuze om cultuur en golf te combineren. Siem Reap is bekend van het grote en imposante tempelcomplex Angkor Wat en beschikt over 3 golfbanen van zeer goede kwaliteit. Allereerst is daar de golfbaan ‘Phokeetra’ welke is gelieerd met het Sofitel. Een mooie golfbaan die beslist de moeite waard is. Daarnaast beschikt Siem Reap ook nog over het ‘Angkor Golf Resort’, een baan die is ontworpen door veelvoudig Masters- en Major Kampioen Sir Nick Faldo. Deze baan is kenmerkend voor Sir Nick Faldo. Goede oefenfaciliteiten en een bijzonder mooie en uitdagende golfbaan waar precisie belangrijker is dan de bal alleen maar ver slaan. Als golfer is deze baan een ‘must’. De derde golfbaan bij Siem Reap is de ‘Siem Reap Lakes Resort Golf Club’ eveneens een schitterende baan en geschikt voor alle niveaus. Daarnaast beschikt deze golfbaan over een clubhuis dat zelfs in vergelijking met de voorgaande golfbanen elke vergelijking overtreft.
Mr Paul Thai Golf & Travel kan voor U een interessant arrangement samenstellen, zonodig in combinatie met Oost-Thailand.

Vietnam

Ook in Vietnam staat golf weliswaar in de kinderschoenen maar daar gaat snel verandering in komen. Nu al beschikt Vietnam over enkele banen van wereldklasse. In de omgeving van Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, zijn een 6-tal golfbanen waarvan de meeste op circa 45 minuten van het centrum van de stad liggen. Een van de aanraders is ‘Song Be Golf Club’, een 27-holes golfresort met daarbij schitterende verblijfsaccomodatie en de gasten kunnen ook een verfrissende duik nemen in het zwembad.
Dat Vietnam op golfgebied een inhaalslag aan het maken is, blijkt wel uit de ambities van de ‘Vietnam Golf & Country Club’, een 36-holes golfbaan verdeeld in een west- en oost-course. De laatste 18 holes zijn ontworpen door Lee Trevino, veelvoudig majorwinnaar.

Ten noorden van Ho Chi Minh City in centraal Vietnam ligt op 1500 meter hoogte de plaats Dalat, bekend als ‘petit Paris’.
Dalat beschikt over de oudste golfclub van Vietnam de ‘Dalat Palace Golf Club’, aangelegd in 1922. In 1994 is deze baan heropend en inmiddels o.a. door Golf Digest uitgeroepen tot beste baan van Vietnam. Het koele klimaat draagt in grote mate bij tot de populariteit van deze golfbaan.

De oude sfeer, mede opgeroepen door het historische clubhuis, is alom voelbaar. Er zijn speciale arrangementen voor golfers die gebruik maken van het Sofitel Dalat Palace Hotel of het Mercure Dalat Hotel. Een ander hotel dat bijzonder in aanzien is en een prachtig uitzicht heeft over de stad is het Ngoc Lan Hotel.
Aan de kust ligt de plaats Phan Thiet, alwaar een mooie linksbaan is aangelegd door alweer Sir Nick Faldo; de ‘Ocean Dunes Golf Club’. Op deze mooie linksbaan waait altijd de wind en met name op de par 3 hole 9, 148 yards welke tot de beste par 3 hole van Vietnam is uitgeroepen door het Vietnam Golf Magazine in 2009. Deze golfbaan is een ‘must’ voor de liefhebber evenals de in 2008 geopende golfbaan ‘Sealinks Golf & Country club’ welke op circa 10 km afstand ligt. Het Novotel Ocean Dunes & Golf Resort is een voortreffelijke uitvalsbasis om beide golfbanen te kunnen spelen. Op enige afstand ten zuiden ligt nog het ‘Vung Tau Paradise Golf Resort’ een 27 holes golfbaan, die -als u toch in de buurt bent- beslist de moeite van het bespelen waard is. Mocht u van daaruit terug willen naar Ho Chi Minh City dan is een tocht per draagvleugelboot een aanrader.
Wij zijn u gaarne behulpzaam bij uw golf-ontdekkingstocht door Vietnam.

Paul van Diepen
Mr Paul Thai Golf & Travel