April 2012

Nieuwsbrief april 2012

Sir James Country Club & Resort

Een verborgen parel in Thailand

Niet ver van de snelweg tussen Saraburi en Nakhon Rachasima weet ik gelukkig met behulp van mijn navigatiesysteem de route te vinden naar Sir James Country Club & Resort. Het is goed te doen om vanuit Bangkok binnen 2 uur naar dit resort te rijden. Bij de toegangspoort word ik zonder oponthoud doorgelaten en rijd ik over de lange oprijlaan vanwaar ik al verscheidene holes ontwaar die er mooi maar ook uitdagend uitzien.

Vooraf had ik mijn bezoek al aangekondigd en werd zodoende vriendelijk verwelkomd door de relationsmanager Khun ’Don’, een goedlachse man van midden dertig, die mij onmiddellijk naar het nieuwe sfeervol ingerichte restaurant brengt. Na het nuttigen van de koffie word ik begeleid naar mijn kamer met panorama-uitzicht en daar is niets teveel van gezegd. Wat een adembenemend uitzicht op de bergen van het natuurgebied Khao Yai. Vanaf mijn balkon kijk ik verder uit op de holes 10 tot en met 18 en beneden bij het hotel ligt het schitterende zwembad dat door slechts weinig gasten wordt gebruikt. Alle kamers van het resort zijn overigens ruim opgezet en voorzien van alle gemakken.

Voor de echte golfliefhebber en ook voor diegenen die aan de hectiek van de huidige maatschappij willen ontsnappen is dit resort een must om te bezoeken.

Een weldadige rust maakt zich van je meester niet alleen door de natuurlijke ligging maar ook door het vriendelijke personeel dat altijd voor je klaar staat.

Ik heb het genoegen met de eigenaar, de heer Vichupas en een zakenvriend te luchen. De menukaart geeft een ruime keuze in zowel thaise als europese gerechten.

Na de luch sla ik af met de twee golfprofessionals die aan Sir James Country Club zijn verbonden. Ondanks het drukkende weer staan we goed te spelen maar worden we op hole 12 getrakteerd op een forse regenbui.

Na 20 minuten kunnen we onze ronde vervolgen en is het zelfs verkwikkend koel. De greens waren niet snel, ongeveer 8 a 9 op de stimpmeter, maar zagen er verzorgd uit. We komen alle 3 binnen met een goede score hetgeen zeker ook te maken heeft met de kwaliteit van de golfbaan en de hulp van de ervaren caddies.

In de avond geniet ik wederom van de uitgebreide gerechten uit de thaise keuken. Zowel de bediening als de kwaliteit van het eten was werkelijk top en uit eigen ervaring kan ik dan ook zeggen dat weinig andere resorts de kwaliteit en ambiance van Sir James Country Club kunnen evenaren.

Daarnaast is de ligging van dit resort dermate dat van daaruit gemakkelijk naar diverse andere golfbanen kan worden uitgeweken. Voor de golftourist is Sir James Country Club dan ook een mooie uitvalsbasis.

Na 3 dagen verlaat ik met weemoed dit schitterend stukje Thailand in de wetenschap dat ik hier spoedig weer terugkom.

Voor meer informatie en packages kunt u contact met mij opnemen.

Paul van Diepen
Mr Paul Thai Golf & Travel
April 2012