March 2009

Nieuwsbrief Maart 2009

Asian Tour naar BLACK MOUNTAIN GOLF CLUB te Hua Hin

Black Mountain Masters 2009

Van 26 tot en met 29 maart 2009 was de ‘Black Mountain Golf Club’ gastheer voor de Black Mountain Masters een evenement dat voor de eerste keer onderdeel vormde van de Asian Tour.
Bijzonder aan dit evenement was dat het de golfclub zelf is die dit tournooi voor professionals organiseert in Thailand. Dat dit evenement een promotie is voor het golftoerisme richting Hua Hin moge duidelijk zijn.

De ambities van Black Mountain Golf Club zijn onmiddellijk zichtbaar als je via de oprijlaan bij het imposante maar bovenal functionele clubhuis komt. Vanuit het clubhuis heeft men een schitterend uitzicht op de golfbaan en kan men tevens genieten van een heerlijke maaltijd welke redelijk geprijsd is.
De golfbaan zelf ligt mooi in het landschap en de greens zijn bijzonder snel. Het is daarom terecht dat Black Mountain Golf Club in 2008 reeds een beloning kreeg door de uitverkiezing van “The best new golfcourse in Thailand” door Asian Golf Monthly.
Mr Paul Thai Golf & Travel wil hier aan toevoegen dat naar ons oordeel deze golfbaan in alle opzichten zelfs een van de beste in Thailand is.
Ook van de deelnemers heeft de organisatie van de Black Mountain Masters lovende kritieken gekregen met betrekking tot de uitstekende conditie van de baan en de afwisselende en uitdagende holes.

De toeschouwers hebben vier dagen van schitterend golf op hoog niveau kunnen genieten. Winnaar werd uiteindelijk de zweed Johan Edfors die met een geweldige slotronde van 68 slagen de concurrentie op 2 en meer slagen achterstand had gezet. Lokale favoriet Prayad Marksaeng (Hua Hin, Thailand) kwam ondanks een goede laatste ronde van 64 slagen net tekort, maar veroverde daarmee een gedeeld tweede plaats met Engelsman Chris Rodgers. In dit tournooi konden we ook kennismaken met het spel van aankomende sterren als Anirban Lahiri (India) goed voor een 4e plaats een man met een geweldig kort spel en de 17-jarige NOH Seung-yul (Korea), een longhitter, die finishte op een gedeeld 8e plaats.
Het is te hopen dat dit tournooi weer snel op de agenda komt van de Asian Tour!

Wilt U ook deze topbaan bespelen? Neem dan contact met ons op.

Paul van Diepen

Mr Paul Thai Golf & Travel