March 2012

Nieuwsbrief maart 2012

Golf in Khao Yai

Er zijn niet veel golfers die weten dat zo’n 150-200 km ten noorden van Bangkok in het natuurgebied Khao Yai zich een aantal van de beste golfbanen van Thailand bevinden.
Voor diegenen die naast golf ánder’ vertier zoeken is deze bestemming niet aan te raden, maar voor de echte golfliefhebber is deze regio beslist de moeite waard en eigenlijk een must voor diegenen die vaker naar Thailand afreizen voor een golfvakantie.
Khao Yai is vanuit Bangkok goed te bereiken via de A2 snelweg en in een kleine 2 uur is men op de plek van bestemming. Tussen Saraburi , Nakhon Nayok, Pak Chong en Korat bevinden zich circa 15 golfbanen. Hieronder volgt een kleine selectie daarvan.
Ten oosten van Saraburi niet ver van Muak Lek bevinden zich onder andere de volgende golfclubs:

  • Khao Yai Golf Club & Resort (vroeger: Khao Yai Mission Hills) ; de golfbaan is een Jack Nicklaus design, lange holes en kleine greens.
  • Kirimaya Golf Resort & Spa: een ‘5*star’ golfclub waar enorm veel geld in is gestoken en met een bijzonder goed onderhouden golfbaan; (snelle greens)
  • Sir James Country Club (vroeger: Forest Hills); een golfbaan met bijzonder mooie uitzichten en een aantal lastig te bespelen holes;
  • Friendship Meadows Country Club;
  • Voyage Panorama Resort & Golfclub;
  • Bonanza Golf & Country Club; een golfbaan met een mooie layout en uitstekende greens;

Naast Kirimaya hebben zowel Bonanza Golf & Country Club en Sir James Country Club een hotel/resort. Onze voorkeur gaat uit naar Sir James Country Club, een club met een bijzondere historie en een goede ambiance om het uiterste uit uw golfspel te halen. Mr Paul Thai Golf & Travel is bekend met de lokale situatie en is daarom in staat u behulpzaam te zijn bij het maken van de juiste keuzes met betrekking tot uw verblijf en het bespelen van de diverse golfbanen. Kijkt u ook eens op ons fotoalbum voor een impressie van de diverse golfbanen en accomodatie.

Paul van Diepen
Mr Paul Thai Golf & Travel
Maart 2012