October 2010

Nieuwsbrief October 2010

Nieuwe Golfbaan te Hua Hin “Sea Pine Army Golf Course” geopend!

Dat Hua Hin inmiddels is uitgegroeid tot het golfcentrum van Thailand zal de golfkenner niet meer verbazen.
Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan de bouw en afwerking van het statige clubhuis, maar de laatste aanwinst Sea Pine Army Golf Course mag er beslist wezen. Op zo’n 7 km ten zuiden van Hua Hin vlakbij Khao Takiab is de golfbaan inmiddels in gebruik genomen.
De baan ligt er goed bij en de greens bleken al verrassend snel. De bunkers blijken op meerdere holes bijzonder strategisch te zijn geplaatst waardoor de baan een uitdaging vormt voor golfspelers van alle niveaus.

Na 15 holes gespeeld te hebben komt men bij de ‘links-holes’. Hole 16, een par 5, biedt schitterend uitzicht op de thaise zee en de eilandjes die vlak voor de kust liggen. Hole 17, een par 3 van 155 yards van de medal Tee is eveneens een uitdagende hole, waarbij men voldoende ‘carry’ moet hebben om over het water te komen en de bunkers te ontwijken.
Hole 18 is 381 yards lang en biedt de golfer een moeilijke keuze door de bal op te leggen met een geplaatste afslag of er voor te gaan met een drive van ruim 200 meter over water.

Helaas was er na onze ronde geen gelegenheid voor een verkoelend drankje of een koude douche. We nemen echter tevreden afscheid van onze voortreffelijke caddies met de wetenschap dat bij terugkeer komende winter het nieuwe clubhuis gereed zal zijn en we onze ronde golf in stijl kunnen afsluiten met schitterend uitzicht op de thaise zee en Khao Takiab.

Paul van Diepen
Mr Paul Thai Golf & Travel