September 2012

Nieuwsbrief september 2012

GOLFFESTIVAL HUA HIN 2012 GROOT SUCCES!

Ook in september dit jaar stond het Golffestival van Hua Hin weer op het programma. Golfliefhebbers die de afgelopen jaren regelmatig naar Hua Hin, Thailand zijn gekomen weten dat dit festival inmiddels een begrip is geworden. Gedurende de maand september wordt door de deelnemende golfbanen een sterk gereduceerd tarief gerekend voor het bespelen van hun baan.

Daarnaast is er het goede nieuws dat de golfbanen die niet deelnemen aan het golffestival in deze periode nog laag-seizoenprijzen voor hun greenfee in rekening brengen. Per 1 oktober worden de prijzen weer verhoogd naar het hoog-seizoentarief. Voor enkele banen geldt dat zij daarmee een forse aanslag vormen op je portemonnaie. Hua Hin heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate kunnen verheugen op een toename van enthousiaste golfspelers die per s� de topbanen, zoals Black Mountain Golf Club en The Banyan Golf & Estate, willen spelen vanwege hun nominaties en groter wordende bekendheid. Dat is ook te merken aan de diversiteit van de golfspelers. Niet alleen europeanen zijn bekend met het golffestival en de met name genoemde golfbanen, maar in toenamende mate worden deze ook ontdekt door de Japanners, Koreanen en Chinezen.

Desgevraagd deelden een paar Japanse golfspelers en speelsters mede voor slechts 5 dagen over te zijn gekomen vanuit Japan om in Hua Hin te komen golfen.

Hiermee is wel bevestigd dat Hua Hin zich op de kaart heeft gezet als prominente golfbestemming in Thailand, hetgeen niet los kan worden gezien door o.a. de organisatie van de Black Mountain Masters als jaarlijks tournooi als onderdeel van de Asian Tour en de nominaties die ook The Banyan Golf & Estate de laatste jaren ten deel zijn gevallen.

Geruchten gaan dat Black Mountain Golf club in de naaste toekomst ook een event zal organiseren voor de European Tour, hetgeen de populariteit van Hua Hin als golfbestemming alleen maar zal vergroten. Neem daarbij ook dat er al vergaande plannen zijn om de al jaren bestaande golfbanen als Royal Hua Hin golf en Eagle Milford grondig te “upgraden” dan kun je alleen maar concluderen dat men hier aan het begin staat van een nieuwe ontwikkeling.
De populariteit van het golffestival 2012 was ook af te meten aan het aantal boekingen die dat van voorgaande jaren ver heeft overtroffen. Dat betekent dat de tee-times op de verschillende golfbanen het beste vooraf kunnen worden geboekt. Vanzelfsprekend kunnen wij u daarbij behulpzaam zijn en wij stellen uw reis met de grootste zorgvuldigheid en afgestemd op uw wensen samen. We gaan er van uit dat ook volgend jaar weer een golffestival georganiseerd gaat worden. Wij hopen u daarbij te kunnen verwelkomen

Paul van Diepen
Mr Paul Thai Golf & Travel
September 2012